About us

About us

Watson is een bonte mix van persoonlijkheden en talenten met een gezamenlijke spirit en drive. Doorbakken in een cultuur van collaboratie, loyaliteit en kameraadschap. We kleuren gegrond buiten de lijntjes en dagen uit in algemeen belang.

We pakken jouw uitdaging vast en luisteren naar jouw visie en ambitie. We verbinden strategie met creativiteit om merken te creëren die resoneren, verbinden en onvergetelijk zijn. Van doordachte merkstrategie tot het vormgeven van een visuele identiteit die je merk tot leven brengt.

Bij ons gaat design verder dan alleen esthetiek. We analyseren, begrijpen je waarden en doelen en duiken diep naar de kern van je merkcultuur. Van concept creatie tot complete (re)branding, van verpakking tot website. We ontwerpen van digital tot print. We nemen uitdagingen vast met een focus op connectie en relevantie en krijgen onze energie van kruisbestuiving om zo met een rugzak bomvol learnings te kunnen adviseren en uit te dagen.

Design is meer dan vormgeving; design inspireert en communiceert. Als dedicated design partner brengen we structuur, eenheid en coherentie in al je grafische communicatie. We ontzorgen marketing en communicatieteams en laten onze grafische krachten intern werken.

Als partner ondersteunen we jou met een persoonlijke aanpak bij ons in de studio of bij jou aan tafel. Voor enkele dagen of als vaste strategische partner. We werken op de manier die voor jullie het best werkt en matchen jou met een Watson designer die naadloos aansluit bij jullie noden. Onze designer geeft sturing aan je merk door het te brengen naar de essentie en relevantie. We brengen creatief en klant in rechtstreeks contact voor een transparante communicatie.

Met een passie voor sterke merkverhalen en onze liefde voor design creëren we brands met een duurzaam fundament. Als strategische design partner bouwen we aan merken, geven ze karakter en laten ze spreken.

Our approach

Een merk creëren is begrijpen, ontdekken, proberen, weggooien en opnieuw beginnen. Om dit zo vlot mogelijk en in alle transparantie te doen, doorlopen we met jou de volgende stappen.

Define

Alles start bij het doorgronden van de uitdaging en het definiëren waar jouw merk voor staat en voor gaat. Een hands-on workshop geeft antwoorden op onze strategische vragen. Onze brand strategist analyseert de markt en creëert een merkstrategie die zal dienen als solide basis voor jouw branding.

Visualise

Aan de hand van verschillende moodboards bepalen we de juiste uitstraling van jouw merk. We houden rekening met doelgroep, positionering en visie. Onze designers doen uitgebreid onderzoek naar vormen, kleuren en andere stijlelementen.

Design

We vertalen de gevisualiseerde moodboards naar concrete concepten en designs. We zorgen ervoor dat alle elementen naadloos op elkaar aansluiten en een visuele wereld vormen die de essentie van jouw merk vastlegt.

Brand

Van concept naar een echte merkidentiteit. We definiëren stijlelementen en leggen ze vast in een brand guide waarin we een systeem van primaire en secundaire assets opstellen.

Implement

Jouw merk komt nu volledig tot leven. We vertalen de branding naar de gewenste uitwerkingen. Van verpakking tot website, zorgvuldig passen we de stijlelementen toe op alle dragers.

Our services

Merkstrategie. Merkidentiteit. Campagnes. Conceptcreatie. Copywriting. Editorial. Digital. Motion graphics. Packaging. Social Media.